Prenumerera

© 2023 by The Book Lover. Proudly created with Wix.com

Bibliotekarie


Hej!


Jag får ofta en fråga, varför jag blev en bibliotekarie. Jag tog min examen för 16 år sedan och jag älskar mitt jobb. Jag är otrolig tacksam att jag kan vakna varje morgon och gå till jobbet som jag älskar. När jag läste till bibliotekarie så diskuterades det väldigt mycket att inom 10 år alla pappersböcker ska försvinna och det är underbart att vara med och se att så är inte fallet. Vi är alla olika och även att jag läser en del e-böcker, det går aldrig att jämföra det med en riktig bok. Den känslan man får när man sitter i soffan under filt med kopp te och bok i handen. Det finns inget bättre...


En av sakerna som jag älskar i mitt jobb är att göra skillnad. Det är en sak att jobba som bibliotekarie med människor som är vana att läsa och har det som fritids intresse och en annan sak att göra det med människor, som aldrig har haft en bok i handen förutom skolböcker. De, som tror att läsning är bara för skolan och att det är tråkigt. De vill jag finnas för mest av alla för det jag har lärt mig och kan förmedla vidare gör stor skillnad i deras liv. Och därför startar jag en bokklubb för ungdomar på Norrbyhuset och här på www.bokmaster.com för att kunna nå så många som möjligt och jag är väldigt tacksam om du läser detta och kan sprida till dina vänner och bekanta för att vi tillsammans kan göra stor skillnad för väldigt många. Min dröm är att skapa en trevlig plats där vi kan tipsa om böcker, ha öppna diskussioner och vem som helst kan registrera sig och kommentera och var en del av bokklubben.


Böcker är kunskapens guldgruva oavsett i vilken format de publiceras. På biblioteket i Borås eller den stad du bor i kan du låna fysiska böcker, du kan använda din bibliotekskort till att låna e-böcker och ljudböcker. Har du svårt att läsa vanliga böcker eller behöver du extra hjälp till att läsa biblioteket kan hjälpa till att skapa ett konto till Legimus. Och kan du annat språk än svenska, t.ex. arabiska, persiska, bosniska/kroatiska/serbiska, tigrinska, turkiska, somaliska då erbjuder Världens bibliotek e-böcker och ljudböcker på dessa språk och allt du behöver göra är att skapa ett konto med ditt mejl adress.


Jag ser verkligen framemot att vi tillsammans ska kunna skapa den bästa bokklubben.10 visningar